بخشی از دوره حضوری آموزش برندسازی
راه اندازی تجارت شخصی می تواند استرس زیادی داشته باشد. در این شرایط، جنبه های مختلف کسب و کار نیاز به مدیریت دارند و اگر شما به عنوان صاحب تجارت بخواهید تمام ابعاد را به تنهایی مدیریت کنید، ممکن است آنطور که باید نتیجه مطلوب را به دست نیاورید. به همین دلیل استفاده از خدمات مشاوره برندینگ بسیار کمک کننده است و دارایی مهمی برای کسب و کار شما خواهد بود. در ادامه این مطلب می خواهیم به بررسی خدمات مشاوره برندینگ و مزایایی که دارد، بپردازیم. لطفا با ما همراه باشید.
برند چیست و چه ویژگیهایی دارد ؟
شاید تا به اکنون برایتان سوال به وجود آمده باشد که مشاور برندینگ کیست و یا مشاوره برندینگ چیست و یا برند چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟ در این باره میتوان این گونه بیان کرد که برند به یک مفهوم تجاری و بازاریابی اشاره دارد که به افراد و یا یک شرکت کمک میکند، محصول و یا فرد خاص را شناسایی کنند. شما واقعا نمیتوانید برندها را لمس کنید و یا ببینید. برندها به شکل دادن به برداشت مردم از شرکتها، محصولات و یا افراد کمک میکنند. به طور معمول برندها از نشانگرهای شناسایی برای کمک به ایجاد هویت برند در بازار استفاده میکنند. آن ها میتوانند ارزش بسیار زیادی را برای شرکت و یا فرد ایجاد کنند و میتوانند به آنها برتری رقابتی نسبت به سایرین در همان صنعت دهند. به این گونه، خیلی از نهادها با به دست آوردن علائم تجاری به دنبال حمایت قانونی برای برندهای خود هستند. در واقع برند چیزی نیست که افراد بتوانند آن را لمس کنند و اصلا ملموس نیست! برند اتفاقی است که در ذهن و قلب مشتری میافتد. با این که استفاده از یک لوگو و همچنین نام تجاری برای هر کسب و کاری مفید و ضروری است، اما برند نتیجه یک حس درونی نسبت به محصولات است.
ایجاد یک نام تجاری ویژگیها و مزایای زیادی چه برای یک شرکت و یا یک فرد دارد! یک برندسازی موفق باعث برداشتهای زیادی میشود. اما این موضوع به چه معنی است؟ بهتر است که بدانید شرکتی که بتواند پیام خود را به مشتری منتقل کند، میتواند احساسات را در پایگاه مشتریان خود القا کند و این احساسات را برانگیزد. به این گونه این مشتریان روابط خاصی را با این شرکتها ایجاد خواهند کرد و به آنها اجازه میدهد تا از وفاداری خود سرمایه گذاری کنند. همچنین بهتر است که بدانید شرکتها و کمپانیها برای کمک به جذب مشتریان جدید به این مشتریان متکی هستند. این به شرکتها کمک میکند تا اعتبار و اعتماد ایجاد کنند. به هر حال، مشتریان تمایل بیشتری به خرید کالاها و خدمات و یا برندها از شرکتهایی را دارند که میشناسند و میتوانند به آنها اعتماد کنند.
این به شرکتها مزیت رقابتی در برابر سایر رقبایشان را می دهد. نتیجه بزرگتر با حفظ برندها در ذهن مصرف کنندگان به وجود میآید. همچنین به شرکتها کمک میکند تا خدمات و محصولات جدیدتر را معرفی کنند. با توجه به این که مصرفکنندگان به برندهایی که میشناسند و به آنها اعتماد دارند وفادار میمانند و با آنها رابطه دارند، به احتمال زیاد در هنگام عرضه محصولات جدید، حتی اگر محصول گرانتر باشد نیز خرج میکنند. بیایید از شرکت اپل به عنوان مثال استفاده کنیم!
این شرکت توانسته یک پایگاه مشتری بسیار وفادار برای خود ایجاد کند که تمایل دارد به دلیل وفاداری آنها به برند، برچسب قیمت مربوط به iMac، MacBook، iPad و یا iPhone را نادیده بگیرد. خیلی از مشتریان فعلی تمایل دارند که لوازم الکترونیکی موجود خود را زمانی که شرکت عرضه می کند، جایگزین کنند.
برندینگ چیست یا برند سازی چیست؟
همان طور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، برای این که شما بتوانید در زمینههای مختلف حرفهایی برای گفتن داشته باشید، احتیاج است که به صورت تخصصی اصول و فنون مذاکره را بدانید. برای این که شما به یک فرد مذاکره کننده حرفهای تبدیل شوید و در مشاوره فروش حرفه ای باشید به یک نقشه راه احتیاج دارید که بتواند راهنماییهای زیادی به شما کند. در این رابطه باید بدانید که حتی اگر در زمینه مذاکره فوق حرفهای هم هستید، باز هم احتیاج دارید که فنون مختلف مذاکره کردن را آموزش ببینید. چرا که دانستن در رابطه با این هنر بی پایان بوده و هرچه که آموزش ببینید، باز هم مواردی برای یادگیری وجود خواهد داشت. با دانستن اصولی فنهای مذاکره، شما میتوانید مراحل مختلف را با موفقیت طی کنید. در ادامه این مطلب برخی از مهمترین مرحلههای آموزش اصول و فنون مذاکره برای شما ذکر شده است.
مزایای برندینگ
باتوجه به این که برندینگ تأثیر مهمی بر کل شرکت دارد، از این رو برای هر کسبوکاری لازم و ضروری است. حال از مهمترین منافع و مزایای برندینگ میتوان به :
- برندینگ، آگاهی و توجه نسبت به کسبوکار را افزایش میدهد: مهمترین مزیت مشاوره برندینگ برای هر کسبوکار، افزایش آگاهی مردم و معروفیت کسبوکار میباشد.
- برندینگ، میتواند ارزش کسبوکار را بالا ببرد: برندینگ میتواند با شناساندن هرچه بیشتر و تقویت جایگاه برند، آن را به فرصت بهتر و جذابتری برای سرمایهگذاری تبدیل کند.
- برندینگ باعث جذب مشتریان جدید میشود، برندینگ باعث مثبتتر شدن هرچه بیشتر برداشت و تداعیات مشتریان نسبت به برند میشود و همچنین با تقویت حس اعتماد مردم احتمال خرید و ارجاع دیگران را نیز افزایش میدهد.
- برندینگ عاملی در جهت تقویت رضایتمندی و همچنین افتخار کارکنان به کسبوکار است، به طور معمول شخصی که برای برندی کار میکند که شناخته شدهتر است و مشتریان بیشتر به آن علاقهمند هستند، رضایت و علاقه بیشتری نسبت به کار خود دارد. این رضایت به نوبه خود نیز باعث ایجاد حس تعلق و اشتیاق به کار و در نتیجه افزایش بهرهوری میشود.
برندینگ دارای انواع مختلفی است که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برندینگ اسمی : در این نوع از برندینگ، یک شرکت برای بازاریابی و فروش محصولات خود از قدرت نام برندش استفاده میکند. به طور معمول استفاده از این نوع برندینگ برای شرکتهای مطرح و شناخته شده مناسب خواهد بود. در این روش شرکت مزبور میتواند از لوگو، شعار و یا حتی رنگهای خاص برند خود استفاده کند. بهعنوان مثال، شرکتهایی از جمله اپل، کوکاکولا و مرسدس بنز محصولات خود را با تمرکز بر نام برند خود عرضه میکنند.
برندینگ منفرد : گاهی اوقات شرکتهای بزرگ محصولاتی را به بازار عرضه میکنند که مستقل از شرکت مادر، برند خاص خودشان را نیز دارند. بهعنوان مثال، ماست سِوِن محصولی است که برندینگ آن تقریباً به صورت جدا از شرکت تولیدکننده آن انجام شدهاست.
برندینگ بدون برند : برندینگ بدون برند یک روش مینیمالیست و منحصر به فرد است که به طور معمول برای محصولات سادهای انجام میشود که طراحی تقریبا ثابتی دارند، در این روش مهمترین مؤلفه در برندینگ سادگی است.
برندینگ نگرشی : برندینگ نگرشی به این گونه است که خود محصول در ماهیت و تجربهای که رقم میزند محو میشود. بهعنوان مثال، برند نایکی در سال 2015 به عنوان یکی از ارزشمندترین برندهای ورزشی سال انتخاب شد. همین خبر باعث شد که برند نایکی، فارغ از نوع و کیفیت محصولات خود با ورزش و کیفیت تداعی شود. برندینگ اپل هم از نمونههای بارز این نوع از برندینگ به شمار میرود.
توسعه برند : برندینگ از طریق توسعه برند زمانی اتفاق خواهد افتاد که یک برند وارد یک بازار جدید شود. به عنوان مثال، اگر یک شرکت تولیدکننده لباس ورزشی وارد حوزه تولید کفش ورزشی شود، به طور خودکار هویت برند خود را به محصولات جدیدش انتقال خواهد داد.
برندینگ از طریق جمع سپاری : در این روش برای شکل دادن به برند از مردم کمک گرفته میشود، مشتریان فرصتی برای حضور در فرآیند نامگذاری برند را پیدا میکنند و همین موضوع باعث جلب علاقه شخصی آنها به محصول خواهد شد.
برندینگ برندهای فروشگاهی : برندهای فروشگاهی یا لیبل شخصی برندهایی هستند که به طور معمول عرضه آنها محدود به سوپرمارکتهای خاص است به عنوان مثال ماستهای خانگی است. این برندها با عرضه محصولات باکیفیتتر و ارزانتر تلاش میکنند تا با تولیدکنندگان بزرگ رقابت کنند.
پرسونال برندینگ چیست ؟ پرسونال برندینگ یعنی چی ؟
میتوان این گونه بیان کرد که درواقع برندسازی یک قدرت نرم است. همانند اصول برندسازی محصول، برندسازی اشخاص نیز بسیار مهم است. همه ما می دانیم این که صرفاً مدرک تحصیلی، تجربه و یا عناوین شغلی میتوانند باعث موفقیت و پیشرفت فرد شوند، تصور درستی از بازار کار نیست و امروزه همه افراد به مشاوره توسعه فردی و شغلی نیاز دارند. بهتر است که بدانید این روزها برندسازی و قدرت نرم بر تمام ابعاد زندگی روزمرهمان تأثیرگذار است، چرا که در محیط کاری و تخصصی بسیار مهم و ضروری میشود که دیگران در مورد ما و توانمندی ما چه فکر میکنند! میتوان گفت که برند مجموعهای از تعریفها و خاطرات مشتریان از شماست که نوع نگاه اطرافیان در مورد شما را شکل میدهد. برندسازی شخصی و یا همان پرسونال برندینگ (پرسنال برندینگ) را در تعریف ساده تر میتوان این گونه بیان کرد که استفاده از نام و اعتبار یک شخص حقیقی یا حقوقی و یا در مواردی محدودتر یک گروه در مقاصد تجاری و اقتصادی به عنوان یک برند است. به عبارت دیگر، فرآیندهای پیشرفت و ترقی یک کسبوکار به وسیله نام و اعتبار یک شخص که مدیر و یا صاحب اصلی آن مجموعه است پرسونال برندینگ گفته میشود.
نکات و راهکارهای پیشنهادی برای پرسونال برندینگ
چند نکته مهم و تکنیک کاربردی برای کسب موفقیت در پرسنال برندینگ (پرسونال برندینگ) عبارت اند از:
- قبل از هرچیز به اندازه کافی تحقیق کنید
- در دسترس و قابل رؤیت باشید، به یک متخصص تبدیل شوید
- خود واقعیتان را به دیگران معرفی کنید، اقدام به ایجاد روابط مهم با دیگران کنید
- ثبات داشته باشید
- ارزش واقعی خودتان را بدانید.
تاریخچه برندسازی
بهتر است که بدانید ریشه لغوی برند به واژه اسکاندیناوی قدیم (Brander) بر میگردد که به معنی داغ زدن بر روی بدن حیوانات است (این اقوام برای تشخیص دامهای خود، نامشان را بر روی بدن آنها داغ میکردند). البته مفهوم برند، زاده قرن بیستم و دوره مدرن است، اگر چه میتوان مصادیق آن را در تاریخ هم یافت! به عنوان مثال ایتالیاییها در قرن سیزدهم شکلی از زمینه را در کاغذهای خود به کار میبردند. همچنین مهرهای سلطنتی و یا حتی شخصی، از نمونههای دیگر مصادیق برند در گذشته هستند که حتی در کشور ایران نیز مورد استفاده قرار گرفتهاند. حال این موضوع را هم باید افزود که تاریخچه برندسازی با مفهوم امروزی، به بعد از جنگ جهانی دوم بر میگردد که در قالب یک نماد برای ایجاد تمایز و هویت در محصولات و به عنوان نشانهای از مالکیت، صداقت و همچنین کیفیت در ادبیات مدیریت مطرح شد. با پیشرفت جهانی تجارت و اشباع بازارها از خدمات و محصولات، نیاز به برندها بیش از پیش مطرح شد. تولیدکنندگان به طرح شعارها و همچنین عناصر تبلیغاتی خود روی آوردند و با حضور در رادیو و بعد از آن تلویزیون در دهه هفتاد و هشتاد میلادی، خود را در میان رقبا متمایز ساختند. بعد از هدف از برندسازی، ایجاد جایگاهی در بازار و جدا ساختن برند از دیگر محصولات موجود به شکل تصویری و کلامی بود. در اواخر دهه هشتاد میلادی با مطرح شدن ارزش برند به عنوان دارایی سازمان، توجه قابل توجهی به موضوع مدیریت برند شد.
ارزش برند تأثیر بسیار زیادی در عملکرد مالی و حفظ وفاداری مشتریان داشت و از این رو، مدیران سازمانها بیش از پیش به سرمایهگذاری بر روی این دارایی خود پرداختند. به همی دلیل کلمه (هزینه) در مورد تبلیغات و برندسازی، تبدیل به کلمه (سرمایهگذاری) بر روی برند شد و همین موضوع، اهمیت استراتژیک برند را دو چندان کرد و به این گونه رویکرد مدیریت استراتژیک برند، مورد توجه صاحبان کسبوکار قرار گرفت.
همچنین این موضوع را هم باید افزود که در قرن نوزدهم، موج پیشگامان اجتماعى ظهور کرد و ضمن معرفى ارزشهاى اجتماعى به دنیاى کسبوکار برندهایى مانند: کدبریز، راونترى، شرکت مالى، فرندز پراویدنت و بانکى که امروزه (لویدزتى اس بى) نامیده میشود را تأسیس کرد. به نظر مىرسد که این روزها برندهاى محدودى همچنان به صورت خانوادگى اداره میشوند، هرچند میراث یک برند کماکان بخشى از محور تاریخچه آن است. خیلی از برندها از پایبندى به ریشههاى خود و ارزشهاى (اجتماعى یا جز آن) بنیان گذارانشان بهره میبرند. اصالت برند قادر است سابقه نیرومندى را براى آن فراهم آورد.
اهمیت برندسازی حرفه ای و ضرورت برندینگ
تقریباً کلیه کسب و کارها حتی کسب و کارهای محلی و کوچک به اهمیت بازاریابی و تبلیغات پی بردهاند! اما زمانی که صحبت از برندینگ و برندسازی میشود، تصور میکنند که صرف کردن وقت، انرژی و مهمتر از همه پول در این حوزه تاثیر چندانی ندارد. در حالی که امروزه صدها هزار برند در اطراف پیرامون ما دائماً در حال بازاریابی و تبلیغات هستند، از این رو میتوان بیان کرد که برندسازی آن هم به صورت حرفهای و تخصصی از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر میخواهید تبلیغات و بازاریابی شما نتیجه بخش باشد، در ابتدا باید تعیین کنید که برند شما چیست و چه تفاوتی با سایر برندها دارد، یعنی همان چیزی که تحت عنوان برندینگ و برندسازی حرفه ای میشناسیم! حال از 9 دلیل مهمی که باید بهخاطر آنها برندسازی را شروع کرد و ضرورت برندینک میباشند، میتوان به:
- آگاهی مشتریان وفاداری مشتریان
- تمایز محصول
- مزیت رقابتی
- معرفی محصولات و خدمات جدید
- جذب سرمایه گذاران
- به تصویر کشیدن کیفیت
- جذب بهترین نیروی کار
- رهبر بازار شوید اشاره کرد.
اصول و فنون برندسازی یا اصول برندسازی
صاحبان کسب وکارهای موفق همیشه با مشاوران و کارشناسان بازاریابی و تبلیغات و مشاور فروش، مشاوره میکنند تا همیشه تمایز خود با سایر برندهای موجود در بازار را حفظ کنند. حال بهتر است که بدانید برای داشتن یک برند موفق اصولی را باید رعایت کرد:
نام برند: مهم است که بدانید انتخاب یک نام مناسب با کسب وکار یکی از اصول اولیه برند سازی محسوب میشود. به یاد داشته باشید که اصل مهم در نامگذاری به خاطر سپاری آن توسط مردم است! از این رو نامی که انتخاب میکنید باید خاص و ساده باشد و به راحتی تلفظ شود و همچنین در فرهنگها و مللهای مختلف تداعی کننده موارد منفی نباشد.
لوگو: لوگو معرف شماست و سبب میشود تا تبلیغات شما سریعتر شناسایی شود. به یاد داشته باشید که برای داشتن یک لوگوی حرفه ای با طراحان حرفه ای و یا حتی شرکتهای تبلیغاتی موفق مشورت نمایید.
تبلیغات: تبلیغات باعث معرفی هرچه بیشتر برند شما در بازار رقابت و همچنین افزایش فروش محصول خواهد شد. مهم است که بدانید تبلیغات هوشمندانه و خلاقانه در معرفی هرچه بهتر کسب وکار شما و به خاطر سپردن آن توسط مشتری میشود.
شعار: شعار باید یک تعریف کوتاه و قابل درک از کسب و کارشما باشد، اصل مهم در انتخاب شعار باورپذیری آن میباشد.
کسب اطلاعات: صاحبان کسب وکارهای بزرگ میبایست وارد موج اطلاعات شوند تا به این گونه بتوانند بر روی بازار کسب و کار تاثیر کارآمد داشته باشند. زمان سنجی مناسب در خصوص تصمیمهای تجاری و برنامه های تبلیغاتی از اصول مهم و ضروری برندسازی است.
روابط عمومی: یکی از مهمترین عوامل اصلی برندسازی (برندینگ) ، روابط عمومی است که منجر به ایجاد رابطه دو طرفه بین فروشنده و مشتری میشود. به یاد داشته باشید که برقراری روابط عمومی موفق باعث میشود، مشتریان همیشه در کنار شما باشند. بهتر است با مشتریان خود به عنوان افراد دخیل در تکامل برند خود رفتار کنید. اظهار نظر مشتریان در مورد محصولات شما باعث هدفمند شدن رابطه شما با آنها خواهد شد که این مهم نیاز به آموزش اصول و فنون مذاکره دارد.
یکپارچه سازی برند: برندسازی باید در کلیه جوانب کسب وکار شما مشاهد شود، مانند: نحوه پاسخگویی تماس های تلفنی، امضای پست الکترونیک شما، لباس و یا یونیفرمی که مسئولان فروش در ملاقت های خود می پوشند و بخش های دیگر.
انواع برندسازی و روش های برندسازی
برندسازی مدلهای متعددی دارد که همگی شایسته بررسیای اند، حال در ادامه به انواع برندسازی خواهیم پرداخت.
برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ (Personal Branding): در وهله اول، ممکن است تصور اینکه فردی دارای برند باشد، عجیب به نظر برسد! اما بهتر است که بدانید پرسونال برندینگ به خلق شخصیت ذاتی افراد ارتباطی ندارد. برندسازی شخصی در رسانههای اجتماعی و همچنین محیطهای رو در رو اتفاق میافتد، جایی که درک دیگران از شما میتواند تاثیری بینطیر و یا فاجعهبار بر شهرت حرفهای و اجتماعیتان بگذارد.
برندسازی محصول یا پروداکت برندینگ (Product Branding): پروداکت برندینگ یکی از جذابترین انواع استراتژی برندسازی است که برای یک محصول منحصر به فرد کاربرد دارد. برندسازی محصول نحوه درک دنیای بیرون از محصول شما را شکل میدهد.
برندسازی خدمات یا سرویس برندینگ (Service Branding): سرویس برندینگ یکی از انواع مدلهای برندسازی است که در مقایسه با روشهای شناختهشده چالش بیشتری دارد. در این روش افراد باید کمی خلاق باشند و اصطلاحا Outside the Box فکر کنند.
برندسازی خرده فروشی یا ریتیل برندینگ (Retail Branding): با این که عصر دیجیتال است، اما برندسازی خرده فروشی همچنان باقدرت یکی از انواع استراتژی برند به شمار میرود. جهت مشاوره آنلاین، حضوری و یا تلفنی با مهندس پویان قدم لی برای مشاوره ریتیل برندینگ روی لینک زیر کلیک نمایید.
برندسازی فرهنگی و جغرافیایی (Cultural and Geographic Branding): برندسازی فرهنگی و جغرافیایی بین انواع مدلهای برندسازی دو استراتژی مجزا، اما مشابه هستند. این نوع برندینگ در بعضی صنعتها مانند صنعت گردشگری کاربرد بیشتر و نقش پررنگتری دارد.
برندسازی شرکتی یا سازمانی (Corporate Branding): یکی از مهمترین و شناخته شدهترین انواع مدلهای برندسازی همین برندینگ سازمانی است.
برندسازی آنلاین یا آنلاین برندینگ (Online Branding): برندینگ آنلاین، همانطور که از نام آن پیداست یکی از انواع روشهای برندسازی است که به صورت آنلاین انجام میشود.
برندسازی آفلاین یا آفلاین برندینگ (Offline Branding): مشخصا برندسازی آفلاین یکی از انواع برندسازی است که به صورت آفلاین انجام میشود.
برندسازی فصلی (Seasonal Branding): بین انواع روشهای برندسازی، این مورد بیشتر یک انطباق کوتاه مدت است تا خلق یک نام تجاری از صفر. یک راه عالی برای این است که یک برند نشان دهد چقدر انعطافپذیر و همه فنحریف است.
هدف برندینگ چیست ؟ (هدف برندسازی)
چندین دهه قبل برندینگ به عنوان یک نام، شعار، سمبل و یا حتی طراحی استفاده میگردید که محصولات و یا خدمات یک شرکت را معرفی میکرد. میتوان این گونه بیان کرد که برند کلمهای بود که باعث متمایز شدن محصولات و یا خدمات از رقبا میشد. حال امروزه برندینگ نسبت به قبل مهمتر و پیچیدهتر شده است و از این رو در بازاریابی اهمیت ویژهای پیدا کرده است. اگر بخواهیم که تعریف برندینگ را نسبت به قبل کاملتر کنیم، میتوان اینگونه بیان کرد: در برندینگ یعنی یک تصویر ذهنی در مشتری با محصولات و خدمات شما مرتبط با نام کارخانه و یا کسب وکارتان است که لوگو، رنگ، شعار و غیره است. تعریف خیلی سادهتر امروزی، نامی است که از کسب وکار شما در ذهن مردم در هنگام مشاهده محصول مشابه و یا صحبت در جمعی در مورد یک کالا همتراز حک میشود. حال این موضوع را هم باید افزود که برندینگ (برندسازی) دارای یکسری اهداف از جمله:
- ایجاد پیام واضح
- تائید اعتبار شما
- ارتباط با مخاطب شما از طریق محصولات و خدمات
- تحریک افراد برای خرید، ایجاد کاربران و مشتریان وفادار میباشد.
این موضوع را هم باید افزود که هدف برندسازی آن است که به سادهترین روش ممکن و خیلی راحت به مشتریان شما کمک کند تا متوجه شوند برند شما چه چیزی پیشنهاد میدهد و چه چیزی آن را نیز از سایرین متمایز میکند.
جایگاه برندسازی در بازاریابی
در قسمت قبل در زمینه برند و برندسازی صحبت کردیم، حال شاید بخواهید بدانید که اصطلاح جایگاه یابی برند و یا Brand Positioning چیست! جایگاه یابی برند و یا همان برند پوزیشنینگ مفهومی بسیار مهم و کلیدی است و به جرأت میتوان بیان کرد که اگر به مباحث برند و برندسازی، چه برند شخصی (پرسونال برندینگ) و چه برند محصول علاقهمند هستید، موظف هستید که مفهوم جایگاه برند را نیز به خوبی درک کنید و با تمام وجود به آن متعهد باشید. تعریف جایگاه برند، به ظاهر بسیار ساده است. بیان کردهاند که برند شما باید از جایگاهی ویژه، منحصربهفرد و ارزشمند در ذهن مخاطب و مشتری برخوردار باشد. اما لازم به ذکر است که اگر بخواهید این تعریف ساده را عملی کنید، متوجه خواهید شد که پیادهسازی این اصل ساده در عمل آنقدر هم آسان نیست! حال شاید برای شما هم تا به اکنون سوال به وجود آمده باشد که چگونه می توان جایگاه سازی کرد؟ به عنوان یک کسب و کار در ابتدا باید تمایز خود را از سایر رقبا در یک ردیف کاری جدید بدست آورید و در ادامه با فعالیتهای برندینگ، تبلیغات، بازاریابی، روابط عمومی سعی در تثبیت جایگاه پیشرو برند خودتان در ذهن مشتریان داشته باشید.
قدرت برندینگ یا قدرت برندسازی
برندسازی Brand Building با برندینگ Branding متفاوت است، افرادی که به صورت تخصصی مدیریت استراتژیک برند کردن سازمان را بر عهده دارند، به خوبی این تفاوت را درک میکنند. برندینگ، یعنی اقدامات و عملیاتی که یک سازمان انجام میدهد تا به این گونه بتواند برندی را خلق کند. اما کلیه این عملیات به خلق یک برند یعنی همان ساختن برند ختم نمیشود و گاهی اوقات ممکن است که سبب تخریب عملیات بازاریابی سازمان گردد.
برند سازی: به معنی شمولیت کلیه ابعاد و جنبههای ایجاد هویت تجاری و فردی است که به تنهایی باعث افزایش صدای برند و آگاهی از برند در نزد مشتری نمیشود، بلکه باعث ایجاد هویت و ارزش برند خواهد شد. خلق و به وجود آمدن پلتفرمهای مشارکتی و تعاملی، باعث شد که خیلی از کسب وکارها به فرصتی برای افزایش آگاهی از برند و ارزش خاص برند دست یابند. حال اگر میخواهید تا در رابطه با قدرت هرکدام اطلاعات کاملی را بدست آورید مشاور برندینگ میتواند در این زمینه به شما عزیزان کمک کند.
چگونه برندسازی کنیم ؟ (نحوه برندینگ)
قبل از طرح موضوع آموزش برندینگ بهتر است که بدانید معمولا برندسازی به خصوص در مراحل اولیه هزینه بالایی دارد. به طور معمول تبلیغات یکی از کارهای پرهزینه ای است که برای برندینگ کاملا ضروری و مهم است. اما به این نکته هم باید توجه داشت که اگر تبلیغات با اصول و قواعد صحیح و درستی صورت پذیرد بعد از مدتی و یا بلافاصله، نه تنها هزینه تبلیغات را بازگشت خواهد داد، بلکه باعث افزایش سود نیز خواهد شد. حال این موضوع را هم باید افزود که برندسازی مراحلی دارد که باید آنها را انجام داد که در برخی موارد ترتیب نیز اهمیت بالایی دارد. حال از مراحل برندسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ساخت نام و نشان تجاری
- مهیا نمودن زیرساخت ها
- مهیا نمودن مزیت های خاص
- تبلیغات و جذب مشتری
- بررسی و تحلیل رفتار مشتریان
- توجه به نظرات و بازخوردها
- ایده پردازی و نوآوری و ارزش آفرینی
- توسعه مداوم و تعامل سازنده
- فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و فعالیت به شکل همه جانبه و گسترده
- مدیریت و مشاوره منابع انسانی
چالش های برندینگ
در دنیای مدرن و با گسترش اطلاع رسانی هر گونه حرکت و تصمیم گیری سازمان توسط برند آن سازمان مورد ارزیابی قرار میگیرد و کلیه موفقیت ها و شکست های سازمان با برند آن سازمان نمایان خواهد شد. امروزه برند نام تجاری سرمایه بسیاری از کسب و کارها به شمار میرود و ارزش و اعتبار نام تجاری یک شرکت چندین برابر ارزش دارایی های مشهود آن است. از سوی دیگر برندینگ یک نوع عملیاتی است که بتوان با آن یک برند را خلق کرد. حال این موضوع را هم باید افزود که 10 چالش رایج برندینگ:
- در نظر گرفتن برندها به عنوان دارایی
- داشتن چشم انداز قانع کننده
- ایجاد زیرمجموعه های جدید
- ایجاد موفقیت در ساخت برند
- دستیابی به ارتباطات بازاریابی یکپارچه
- ساخت یک استراتژی دیجیتال
- حفظ ارتباط برند میباشد.
مشاوره برندینگ چیست؟ (مشاوره برندسازی)
مشاوره برندینگ بهترین روش و همچنین راهکارهایی است که میتوان به عنوان استراتژی برندسازی استفاده کرد را به ما معرفی میکند و میتواند به خوبی به شما نشان دهد که با انتخاب یک برند برای شناخته شدن در میان مردم در بازارهای جهانی که مملو از برندهای مختلف است، میتوان رقابتی هدفمند را برای رسیدن به بهترین جایگاه برنامه ریزی کرد. مشاور برندینگ با توجه به تواناییهای خود میتواند برندینگ را به مرحله اجرا و موفقیت در مرحله نهایی تدوین کند. درست است که برند یک فرد مسلما نشان دهنده هویت او نیز میباشد، اما مشاور برندینگ بیان میکند که مهمترین موضوع آن است که بعد از استراتژیهای او، باید دید که مخاطبان چه تعریفی از او در ذهن دارند و در بعضی از موارد نیز برعکس میباشد، چرا که باید دید که صاحب برند مخاطبانتان را چگونه تعریف میکنید.
مشاوره برندینگ بهره مند شدن از تجربه مشاوران متخصص و مجربی است که با اجرایی کردن برخی روش ها و استراتژی ها، شما را برای دستیابی به هدف نهایی کمک می کنند. با استفاده از تجربیات مشاور برندینگ، افراد با محصولات و خدمات شما سریع تر آشنا می شوند و شما را به رقبا ترجیح می دهند.
نقش مشاوره برندینگ در کسب و کار چیست؟
باتوجه به شرایط کسب و کار امروز و رقابتهای تنگاتنگ سازمانها، دیگر برندسازی یک عامل ضروری و مهم برای حیات کسب وکار هر شخصی است و در صورت برندسازی نکردن، باید منتظر تصرف شدن بازار توسط رقیبان خود باشد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که با دربافت مشاوره برندینگ برند خود را بسازید و هم به بازار و هم به مشتریان نشان دهید که متفاوت و خاص هستید و میتوانید خواستههای مشتریان را به خوبی برآورده کنید. برندها میتوانند در ذهن مخاطب در مورد محصول، کمیت و کیفیت آن احساس ایجاد کنند. این احساس مشتریان، از استفاده محصولات و خدمات شما سرچشمه میگیرد و تعیین کننده در انتخاب بعدی مشتری بین برندهای متعدد میشود. بهتر است که بدانید برندینگ با داشتن یک برند قوی بر پایه ایده قوی شروع میشود. ایدهای که شما و کارکنانتان را به کمک مشاوره برندینگ مناسب با کسب و کار شما دربر میگیرد. به یاد داشته باشید که برند شما به کلیه سازمان شما نفوذ میکند. زمانی که سازمان شما با یک برند قوی آشکارسازی شود، مشاوره برندینگ میتواند تمام اهداف شما را در برند نشان دهد و اطلاعات کامل و مفیدی را برای مشتریان فراهم آورد.
چرا مشاوره برندینگ مهم است؟
هدف از مشاوره برندسازی، جذب و حفظ مشتریان وفادار است که به واسطه ارائه محصولات و خدمات صورت می گیرد. یک محصول می تواند در بازار به راحتی توسط رقبای شما کپی شود اما یک برند برای همیشه باقی می ماند و معرف شماست.
به طور خلاصه، محصول و خدمات چیزی است که ارائه می دهید اما یک نام تجاری و برند، تصویری از شما را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. با استفاده از مشاوره برندینگ می توانید همان تصویری که می خواهید را در ذهن مشتریان خود ایجاد کرده و به اهداف تجاری تان نزدیک تر شوید.
مشاوره برندینگ میتواند شما را در مسیر درست برندینگ یاری کند و همچنین میتواند به شما کمک کند که برند خود را به بهترین روش به مشتریان هدفمند خود معرفی کنید. از این رو از مشاوره برندینگ ضروری و مهم است.
مشاور برندینگ کیست ؟ یا مشاور برندینگ چیست ؟
بهتر است که بدانید مشاور برندینگ تحلیلها، راهکارها و بازاریابی عمومی و تخصصی را برای شرکتها فراهم میکند تا محصولات خود را به فروش برسانند. به طور معمول مشاور برندینگ این کار را با آنالیز برند و همچنین مشاهده اینکه در مقابل رقبا چگونه ایفای نقش میکنند انجام مدهند و با نام استراتژیست برندها هم شناخته میشوند. یک مشاور برندینگ قادر است شرکتهای کوچک را با آنالیز بازار، بازرسی وبسایت، بازاریابی محتوا، جست وجوی کلمات کلیدی و ویدیو مارکتینگ به کمپانیهای بزرگ و قدرتمند تبدیل کند.
چگونه میتوان یک مشاور برندینگ مناسب انتخاب کرد؟
انتخاب یک مشاور برندینگ مناسب، به ویژه برای سازمانهایی که برای اولین بار از آنها کمک میگیرند، یک چالش به حساب میآید. بهترین روش انجام این کار مصاحبه با حداقل سه الی پنج مشاور برندینگ و سپس محدود کردن آنها به یک مشاور برندینگ مناسب براساس ارزیابی در زمینههای متعدد است. بهتر است که بدانید مشاور برندینگ میتواند باتوجه به میزان تجربه، به ویژه در مورد استفاده از کانال های متنوع و واسطهها در موقعیتهای حساس و مهم، ارزیابی شود. در حال ایده آل سازمانها باید مشاور برندینگ را انتخاب کنند که هم بتواند طراحی برند و هم بتواند استراتژی برند آن را ارائه دهد.
یک مشاور برندینگ را انتخاب نمایید که از تمام چیزهایی که سازمان می گوید پیروی نمیکند، چرا که مدیران را به چالش میکشد تا به این گونه از منطقه امن خود بیرون بیایند و در معرض آسیب قرار گیرند، چرا که زمانی که احساس عدم اطمینان کنند، راهی را برای خلاقیت و نوآوری پیدا خواهند کرد. هم چنین مهم است که شریکی را برای سازمان خود انتخاب نمایید که به هدف برند شما باور داشته باشد و استراتژی برندینگ را پیشرو با آن طرح ریزی کند. یک استراتژیست برند خوب و مناسب فردی است که بتواند حالت آینده سازمان را تصور کند و بداند که چگونه میتواند از برندینگ، کسب و کار سازمان به موفقیت برسد. مهندس پویان قدم لی یک مشاور برندینگ با سال ها تجربه مدیریت و راه اندازی برندهای مختلف آماده کمک و راهنمایی دادن به شما عزیزان میباشد.
شرح وظایف مشاور برندینگ
در ادامه به وظایف مشاور برندینگ خواهیم پرداخت، از این رو پیشنهاد میکنیم همراه ما باشید.
درک ماهیت و هدف سازمان: زمانی که مشاور برندینگ با یک کمپانی همراه میشود، وظیفه اول او شامل درک ماهیت و هدف سازمان با برگزاری جلسات مختلف و گروههای بحث و گفت وگو با اعضای اصلی مدیریت و دپارتمانهای برندینگ و بازاریابی سازمان است. چشم انداز، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، ماموریت، پیشنهادهای خاص فروش، ارزش برند و توانایی آن، بازار هدف، مصرف کنندگان مد نظر و تمام سابقه برند باید به صورت کامل توسط مشاور برندینگ شناخته و یادداشت شود تا به این گونه بتواند راه پیشروی سازمان را سازماندهی کند.
آنالیز تنگناها: یکی از مهمترین دلایل برای استخدام مشاور برندینگ در سازمانها کم اهمیت شدن برند و با هدف افزایش به اشتراک گذاری بازار و بالا بردن ارزش برند است. مهمترین وظیفه مشاور برندینگ، آنالیز شرایط دشوار و تنگناها است، چرا که با وجود آنها برند نمیتواند به اهداف مطلوب خود برسد.
دسترسی به احساس مصرف کننده: مصرف کنندگان بهترین سفیر برند در کمپانی هستند و برای یک مشاور برندینگ دسترسی به احساس مصرف کننده، با به اجرا در آوردن تحقیق و مطالعه اولیه و همچنین ثانویه، حائز اهمیت است.
برنامه ریزی استراتژیهای بازاریابی وتبلیغاتی: مرحله بعد از درک ماهیت کسب وکار و ویژگی های خدمات و محصولات پیشنهادی، برنامه ریزی موثر استراتژیهای بازاریابی و تبلیغاتی میباشد که به برند شما کمک میکند تا فروش محصولاتش را از محدوده فعلی بالاتر ببرد.
تحقیق درباره رقیبان: برای مشاور برندینگ مهم است تا در مورد رقیبان مستقیم و غیر مستقیمی که برند با آنها در بازار روبهرو است تحقیق کنند تا بتوانند ابزارهای تبلیغاتی، برنامه های بازاریابی، روش هایی برای بالا بردن ارزش برند و کمک به سازمان برای رسیدن به برتری در رقابت، پیشنهاد کنند.
افزودن تجربه خدمات بعد از فروش: همچنین مشاور برندینگ نیاز دارد که یک سرویس پشتیبانی از مشتری و به صورت کلی ثبت تجربه حین و پس از خرید محصول، طراحی و اجرا کند تا به برند در حفظ مشتریان و تبدیل آنها به مصرف کنندگان وفادار و همیشگی کمک نماید.
قیمت مشاوره برندینگ
مشاوره برندینگ فقط در مورد کمک به ساخت یک نام و یا لوگوی زیبا نیست. بهتر است که بدانید مشاوره برندینگ کمک به فرآیندی است که در طی آن مشتریهای مختلف، محصولات و یا خدمات ارائه شده توسط یک کمپانی را میشناسند. برندینگ ایجاد تمایزی خاص برای یک شرکت ارائه دهنده محصولات و یا خدمات است.
این امر برای مشتری ها، کارکنان آن مجموعه و همچنین مدیران آن کسب وکار از اهمیت زیادی برخوردار است. یک برند شناخته شده و قدرتمند باعث میشود هزینه های یک کمپانی کاهش داشته باشد. مشاوره برندینگ با پیشگیری از انجام سرمایه گذاریهای بی هدف و یا اشتباه و تمرکز بر آگاهی بخشی به مشتری، در این کاهش هزینه نقش بسزایی دارد. حال این موضوع را هم باید افزود که تعرفه مشاوره برندینگ مانند هر تعرفه دیگری بر اساس عواملی مشخص تعیین خواهد شد. با انجام مشاوره برندینگ، بازدهی و سودآوری یک شرکت افزایش بسزایی خواهد یافت، چرا که این امر باعث میشود تا تعداد مشتریهای دائمی به طرز چشمگیر افزایش پیدا کند. برند یک کمپانی در واقع یکی از دارایی های بسیار با ارزش آن کمپانی است، چرا که به نوعی نماد جلب اطمینان مشتریها میباشد. ارزش یک برند قدرتمند میتواند بیشتر از ارزش تمامی دارایی های مالی یک شرکت باشد.
خدمات مشاوره برندینگ شامل چیست؟
خدمات مشاوره برندینگ عبارت اند از:
نام گذاری برند: نام برند مهمترین عوامل یادآوری کسب وکار در ذهن مخاطبان و مشتریان است. حال مشاور برندینگ میتواند در انتخاب نام تجاری مناسب فضای کسب وکار، شما را راهنمایی کند.
طراحی هویت بصری: برند هویت بصری برند میتواند یادآوری نام تجاری را برای مشتریان آسان و راحتتر کند. طراحی هویت بصری هر برند از کارهای تخصصی است که اغلب صاحبان کسب وکار توانایی و تخصصی کافی را در این زمینه ندارند. از این رو پیشنهاد میشود از خدمات مشاوره برندینگ راهنماییهای لازم را دریافت کنند.
طراحی شخصیت برند: شخصیت هر برند مجموعه رفتارها و همچنین اقداماتی است که کسب و کارها برای برقراری ارتباط با دیگران انجام میدهند.
طراحی حس برند: حس برند نقش بسزایی در ایجاد وفاداری مشتریان ایفا میکند. حس برند یکی از پارامترهای مهم در جذب و حفظ مشتریان است که باید در جلسات همفکری مدیران و صاحبان کسب وکار با مشاور برندینگ سازمانی طراحی و همچنین پیاده سازی شود.
طراحی استراتژی: داشتن استراتژی کسب وکار لازمه موفقیت است، برای پشتیبانی از نام تجاری باید به تدوین استراتژی های ناب پرداخت.
طراحی ادبیات برند: ادبیات برند بایدها و نبایدهای برند و همچنین چگونگی ارتباط با مخاطبان را تعریف میکند. حضور مشاور برندینگ در کسب و کارها می تواند هزینههای اضافی از طراحی و اجرای اشتباه در فرآیند برندسازی به حداقل رساند.
برندینگ احساسی یا برندینگ عاطفی چیست؟
در اصل میتوان این گونه بیان کرد که برندینگ عاطفی کنترل ذهن است. به این گونه که از آیکونها تا تجربۀ کاربری میتواند توسط برندسازی عاطفی بهینه شود تا وفاداری مشتری را به دست بیاورید. مصرفکننده میتواند همانطور که از دیدن برندهای بزرگی همچون اپل و نایکی ذوقزده شود، در مواجه با کسب وکارهای کوچکی همانند شما هم این حس و حال در او به وجود بیاید! حال شاید تا به اکنون از خود پرسیدهباشید که چرا فقط از چند برند مشخص استفاده میکنید؟ بهتر است که بدانید زمانی با یک برند ارتباط احساسی برقرار میکنید، ترک آن دشوار خواهد بود. آنها یک جایگاه عمیق در ذهن و قلب شما به دست آوردهاند و از این رو دوری از محصولاتشان برای شما آسان نخواهد بود. با برندینگ عاطفی شما تصویری جذاب و هیجان انگیز از خود را در ذهن مخاطبان هدفتان ایجاد خواهید کرد. حال این موضوع بدان معناست که تمام کارهایی که برند شما انجام میدهد باعث برانگیخته شدن احساسات مخاطبان میشود. علاوه بر آن میتوانید با کمک برندسازی عاطفی کمپینهای بهتر، خدمات باکیفیتتر و نرخ بازگشت سرمایۀ خوبی نسبت به استراتژیهای دیگر رقم بزنید. برندینگ عاطفی از نگاه علم این گونه تعریف میشود که فرآیندی است با هدف قرار دادن احساسات، ارتباط میان مشتری و یک محصول و یا برند را شکل میدهد.
تفاوت بازاریابی عاطفی و تبلیغات عاطفی
سوالی که شاید برای خیلی از افراد به وجود بیاید، این است که آیا برندینگ عاطفی به معنای ایجاد کمپینهای تبلیغاتی جذاب است؟ قطعا جواب این سوال منفی است!
تبلیغات عاطفی قسمتی از استراتژی برندینگ محسوب میشود، اما برای برندسازی عاطفی شما میبایست با تصویر برند سازگار باشید. بهتر است که بدانید همه چیز از لوگو و فونت گرفته تا تجربۀ مشتری باید یک احساس را در مخاطب هدف ایجاد کنند. شما میتوانید طیف وسیعی از مخاطبان هدفتان را با تبلیغات و کمپینهای خود جذب کنید. با این حال قرار است با برندسازی عاطفی اثر طولانی مدتی را در ذهن و زندگی مشتریان خود به جای بگذارید. به طور کلی میتوان این گونه بیان کرد که تبلیغات احساسی به استراتژی برندینگ خدمت میکند تا شما بتوانید به هدفتان از ایجاد برند نزدیک شوید.
طرح برندینگ چیست ؟
برندینگ فرآیند معنا بخشیدن به یک کمپانی، محصول و یا خدمات با ایجاد و شکل دادن به یک برند در ذهن مخاطبان است. طراحی برند فرآیند ایجاد هویت بصری یک برند با ایجاد یک سیستم یکپارچه از عناصر طراحی از جمله: لوگو، تایپوگرافی، رنگ، تصویرسازی و عکاسی است. هویت بصری یک برند تجسم زیبایی شناختی موقعیت و شخصیت آن میباشد.
تاثیر برندسازی بر فروش (تاثیر برندینگ بر فروش)
به هیچ عنوان نباید اهمیت رضایت مشتریتان را نادیده بگیرید، زیرا رضایت مشتری یکی از مهمترین عواملی است که در موفقیت تجارت شما نقش به سزایی خواهد داشت. به همین دلیل باید همواره این عامل مهم را در نظر گرفته شود و در جهت بهبود آن تلاش کنید تا به این گونه مشتریان به کسب وکار شما وفادار شوند و در نهایت به سفیران برند شما تبدیل شوند. برندسازی و ایجاد نام تجاری برای یک محصول، مفاهیمی هستند که از زمان گذشته تا به امروز به عنوان ابزاری برای تمایز کالاهای یک تولیدکننده از سایر کالاهای دیگر شناخته میشدند. لازم به ذکر است که نام تجاری تصویری است که یک کالا در ذهن مخاطبان خود دارد. حال این تصویر بر افزایش ارزش محصول تأثیر بسیار زیادی میگذارد، به طوری که ارزش برند را برای مشتریان افزایش میدهد و باعث وفاداری مشتریان به برندی خاص میشود. از این رو برندسازی یک محصول راهی برای ایجاد یک مزیت پایدار و متمایز نسبت به سایر محصولات است.
ارتقاء ارزش، پرستیژ و تصویر برند در ذهن مشتریان و مخاطبان، روشی برای نگه داشتن مشتری فعلی و حتی جذب مشتری بیشتر است! از این رو یکی از مهمترین فعالیت های بازاریابی به منظور دستیابی به یک تجارت موفق و پرسود، ایجاد برندینگ برای محصول و خدمات است، چرا که یک برند محبوب و شناخته شده میتواند ارزش زیادی را برای محصول شما ایجاد کند. البته ناگفته نماند که به طور معمول تولیدکنندگان ساختن محصول را ارزانتر و ساده تر از برندسازی میدانند و معمولا بخش برندسازی محصولات را به مشتریان واگذار میکنند. تحقیقات زیادی ثابت کردهاند که رضایت مشتری با وفاداری مشتری و برندسازی محصول رابطه مستقیم دارد. به همین دلیل مؤلفه اصلی و مهم در سودآوری کسب و کارها جلب رضایت مشتری است و عدم وجود عوامل رضایت مطمئناً دلیل عدم موفقیت برخی از کمپانی ها به شمار میرود.
اهمیت رضایت مشتریان در ایجاد برندینگ
اگر به رضایت مشتریان خود اهمیتی نمیدهید، پس از آنها انتظار نداشته باشید که به خدمات و یا محصولات شما اهمیت دهند و آنها را به دیگران معرفی کنند، چرا که رضایت مشتری در درآمد شما منعکس میشود. به یاد داشته باشید که نظرات و احساسات مشتریان فعلی در مورد برند شما میتواند تاثیرات مثبت و حتی منفی زیادی بر روی معاملات بعدی شما داشته باشد. بهتر است که بدانید امروزه حدود 89 درصد از شرکت ها بر اساس رضایت و تجربه مشتریان خود با یکدیگر به رقابت میپردازند، زیرا مشتریانی که از عملکرد کسب وکار شما راضی هستند دیگر به پیشنهادات رقبای شما توجهی نمیکنند. آنها با رضایت کامل مجدد با نام تجاری شما ارتباط برقرار میکنند، خرید میکنند و حتی محصول شما را به دیگران نیز توصیه میکنند. البته به یاد داشته باشید که این رضایت زمانی به دست میآید که تمام نیازهای آنها برآورده شده باشد و علاوه بر ارائه بهترین کیفیت خدمات در هر زمان پاسخگوی سوالات آنها باشید.
روانشناسی برندینگ
بهتر است که بدانید از روانشناسی برندینگ میتوانید استفاده کنید تا در سطح شخصی با مخاطبان خود ارتباط برقرار نمایید. شما نشان میدهید که میدانید آنها چه کسانی هستند، به چه چیزی اعتقاد دارند، برای چه چیزهایی ارزش قائل هستند و مهمتر از همه، از برندهایی که برایشان ارزش قائل هستند به چه چیزی نیاز دارند.
سخن آخر
در این مقاله به موضوعات مهمی از جمله برند چیست و ویژگیهای آن، تاریخچه برندسازی و اهمیت برندسازی حرفه ای در سازمانها پرداختیم. همچنین بیان کردیم که زمانی کلمه برند را می شنویم، بیشتر به آرم ها، شعارها فکر میکنیم که این تنها بخشی از تعریف است. علاوه بر آن بیان کردیم که اصطلاح برند در واقع یک مفهوم بازاریابی نامشهود است که به اشخاص کمک میکند تا یک کسب وکار و یا شخص را شناسایی کنند. برندها یکی از با ارزشترین و مهمترین دارایی هایی هستند که یک شرکت و یا شخص در اختیار دارد، چرا که آنها میتوانند یک شرکت را ایجاد و یا شکست دهند، از این رو مهم است که شرکت ها قبل از راه اندازی یک محصول و یا خدمات، تحقیقات خود را انجام دهند. یک برندسازی موفق میتواند به شرکت کمک کند تا پایگاه مشتری را جذب و همچنین حفظ کند که میتواند به وفاداری به برند ختم شود و در عین حال به آن پا در رقابت میدهد. همچنین در رابطه با اهمیت مشاوره برندینگ در سازمان و کمپانی ها و وظایفی که دارند و چگونه انتخاب کردن یک مشاور برندینگ صحبت کردیم و در رابطه با برندینگ احساسی و یا همان برندینگ عاطفی نیز اطلاعاتی را قرار دادیم و در نهایت در رابطه با روانشناسی برندینگ نیز توضیحاتی را قرار دادیم.
انتخاب بهترین شرکت مشاوره برندینگ (مشاوره برندسازی)
در حال حاضر شرکت های بسیاری هستند که خدمات در این زمینه ارائه می کنند که انتخاب بهترین آنها می تواند برای شما چالش برانگیز باشد. پس چگونه یک شرکت خوب برای مشاوره برندینگ پیدا کنید؟
برای انتخاب بهترین مشاور برندینگ یا بهترین شرکت خدمات مشاوره برندینگ، ابتدا بررسی کنید که فعالیت های تجاری شما توسط آن شرکت قابل درک است یا خیر و آیا می داند که چه کارهایی باید انجام دهد. یک مجموعه ارائه دهنده خدمات مشاوره برندسازی اگر نتواند کسب و کار و برند شما را به خوبی درک کند، احتمالا بر روی مخاطبان هدفتان تاثیری نخواهد داشت و حتی ممکن است باعث ضربه زدن به کسب و کارتان هم شود.
در قدم بعد، سابقه و تجربه شرکت برندینگ را بررسی کنید. بررسی تجارت یک آژانس برندینگ شما را از قابلیت های این شرکت آگاه می کند. در مورد شرکت های قبلی که آژانس برندینگ انتخابی شما با آنها فعالیت داشته است و وظایفی که انجام می داده است، سوال کنید تا به شناخت بهتری برسید. نحوه تعامل شرکت برندینگ هم مهم است و باید بررسی کنید که مشاور برندینگ تا چه اندازه برای کسب و کار شما وقت صرف می کند و چقدر اطلاعات در اختیار شما قرار می دهد.
در نهایت نیز توصیه می شود فرایند کار شرکت برندینگ را درک کنید و در مورد جریان کار از شرکت یا مشاور سوال کنید. در این صورت متوجه خواهید شد که چگونه برندسازی موفق شما را تضمین می کنند.
سوالات متداول
خدماتی همچون بررسی رقبا، خلق محتوا، تعیین استراتژی، طراحی هویت برند و … توسط شرکت یا مشاور برندینگ ارائه می شوند.
شرکت ها و مشاوران ارائه دهنده خدمات مشاوره برندینگ، تعرفه های متفاوتی را با توجه به سوابق کاری و تجارب خود در نظر گرفته اند.
با توجه به آشنا نبودن بسیاری از صاحبان تازه کار تجارت ها، استفاده از تجارب مشاوران برندینگ می تواند به آنها در رسیدن به اهداف شرکت بسیار کمک کند و با چالش های کمتری مواجه خواهند بود.